Karin Kortenhorst samensmeden

“Ik weet uit ervaring dat mensen veel meer kunnen dan ze zelf denken”

– Karien Kortenhorst

Na de technische opleiding voor goudsmid ben ik in 1993 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Naast het maken van autonoom werk geef ik al ruim 25 jaar cursussen en workshops in edelsmeden, sieraden en objecten maken.
In 2006 heb ik samen met een collega de televisiecursus ‘Het mooiste sieraad maak je zelf’ voor omroep Teleac gemaakt. In 2007 en 2009 gaf ik diverse lezingen en meerdaagse workshops op diverse plaatsen in Australië.

Zuid-Afrika
In 2004 werkte ik in Zuid-Afrika om daar met cursisten van heel verschillende achtergronden sieraden te maken, onder de titel ‘Weird about wire(klik hier om de brochure van het project te downloaden). Dat gebeurde in samenwerking met de Stellenbosch University, de Mondriaan Stichting en de Nederlandse ambassade. Een van mijn cursisten, een jongen die op straat zijn voorwerpen van gevlochten metaaldraad verkocht, bleek een talent. Inmiddels is hij afgestudeerd aan de Jewelry-afdeling van de Stellenbosch Universiteit en daarna heeft hij ook zijn mastersopleiding in Denemarken afgerond.

Vanaf 2013 geef ik workshops bij Griekenland aan zee, die creatieve doe-vakanties organiseert.

Jaarcursussen en kortere cursussen edelsmeden, sieraden en objecten maken geef ik Amersfoort bij Scholen in de Kunst

Kijk ook eens op www.karienkortenhorst.nl of op instagram voor mijn autonome werk, mijn metaaldraadsculpturen.

Karien Kortenhorst