Karin Kortenhorst samensmeden

 

Dagworkshops 

1 Het mooiste sieraad maak je zelf

Hou je van sieraden en/of mooie vormen dat is de eendaagse workshop ‘Het mooiste sieraad maak je zelf’ beslist iets voor jou. Deze workshop geef ik op een locatie van jouw keuze, maar ook in een professioneel ingericht edelsmid-atelier in Utrecht.

  • Tijd: 10.00-16.00 of een halve dag van  4 uur.
  •  85 euro p.p. voor een hele dag exclusief materiaal en 65 pp voor een dagdeel, exclusief materiaal.
  • minimaal 6 en maximaal 8 deelnemers.
  • Met minimaal 6 deelnemers je aanmelden en in overleg wordt een datum besproken. 

Klik hier voor meer informatie.

 

2 Het mooiste zilveren sieraad maak je zelf             

Onder de titel ‘Het mooiste sieraad maak je zelf’ geef ik eendaagse workshops, vaak aan groepjes vrienden en vriendinnen, collega’s of gezinsleden. Regelmatig krijg ik de vraag van deelnemers om hierbij een zilveren sieraad te kunnen maken. Daarom deze nieuwe workshop. Deze workshop geef ik  in een professioneel ingericht edelsmidatelier in Utrecht.

  • Tijd: 10.00-16.00 of een halve dag van  4 uur.
  •  85 euro p.p. voor een hele dag exclusief zilver en 65 pp voor een dagdeel, exclusief zilver.
  • minimaal 6 en maximaal 8 deelnemers.
  • Met minimaal 6 deelnemers je aanmelden en in overleg wordt een datum besproken. 

(Klik hier voor meer informatie.)

 

 

Zomerweekend in Utrecht

Zaterdag 6 en zondag 7 juli 2019 kan je in een goed ingericht edelsmid atelier in Utrecht van 10 tot 17.00 uur aan het werk. Het aantal deelnemers is maximaal 8. Voor de cursus begint heb ik contact met alle deelnemers om te horen wat de plannen en wensen zijn zodat ik daarop kan inspelen. Zaterdag en zondag begint de dag met een korte inleiding over een sieradenmaker, kunstenaar of kunststroming ter inspiratie. Tussen de middag lunchen we buiten de deur, even de frisse lucht in. Er is koffie, thee en lekkers door de dag heen en na de lunch vers fruit. Ik reserveer voor zaterdag na de cursus een restaurant waar we samen gaan eten. De lunch, het diner en de eventuele overnachting is voor je eigen rekening. De kosten voor het weekend zijn 195 euro exclusief materiaal. Er is zilver, messing, koper en alpaca plaat en draad aanwezig maar je mag ook je eigen materialen meenemen.  Na het diner zaterdag of zondagavond kan je op een terras aan het water in het centrum wat drinken maar ook naar de film.
Wil je je opgeven of meer informatie over dit weekend dan kan je me mailen.  karin@karin.nl

 

 

Edelsmeden, sieraden en objecten maken in Griekenland

In de zomer van 2013 heb ik voor het eerst mijn workshop Het mooiste sieraad maak je zelf  gegeven in Kantia, een klein dorpje in de Peloponnesos. Verrast was ik door de paradijselijke plek en de verzorging en aandacht van de mensen van Griekenland aan Zee voor de deelnemers van de diverse workshops. Een prachtige omgeving, heerlijk eten, een fijne rustige sfeer en de zee is 30 meter van het atelier en de appartementen. Geen wonder dat veel deelnemers al meerdere jaren terugkomen. Mijn cursus is goed ontvangen. Enkele quotes van deelnemers van mijn workshop:

“Wat ik mooi vond om te zien is dat iedereen zijn/haar sieraad of vorm maakt die bij haar/hem past en dat jij in dit proces een enorme stimulans en inspiratie bent geweest.”

“ Een hele fijne week om onder jouw enthousiaste leiding een nieuwe vorm van creativiteit te ontdekken. Verrassend, inspirerend, kleurrijk, meditatief en speels.”  

“ Wat mij verrast heeft, is dat sieraden meer zijn dan dat. Vormen die ontstaan en die wat voor je kunnen betekenen. ”

Fijn is dat Griekenland aan Zee geïnvesteerd heeft in nieuwe gereedschappen zodat we nu ook zilver kunnen gieten.
Wanneer:  in 2020 in het najaar van 27 september tot 4 oktober.

 

 

 

 

“Ik had een ring met steen en ketting om. De één na de ander wilde weten wáár, wat en hoe!”

Op de hoogte blijven van workshops en exposities? Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief.